Egyéb termékek, akár egyéni kérések szerint

Fúrószárak, szegek és egyebek

Egyéb termékek

Egyéb termékeink között számos alkatrészt talál, amelyek a különböző elemek összeillesztéséhez elengedhetetlenek.

 

Fúrószárak, szerszámok

Az SDS fúrószárak vésőformájú fúróheggyel rendelkező keményfém-lapkás szárak. Gyorsan behatolnak az anyagba, anyageltávolításuk optimális, és dupla horony kiképzésüknek köszönhetően csillapítják a rezgést és az energiát a fúróhegy végébe viszik át. Ezeket vastagabb anyagok esetén alkalmazzák, sőt, még beton fúrásánál is.

A betonfúrók befogórészei lehetnek:
– hengeres (kisebb átmérőknél)
– SDS-plus
– SDS-max (nagyobb átmérők esetén) kialakításúak.

 

Szegek

A szegek, vagy más néven szögek, kemény fémből készült tű alakú, hegyes, átmérőjükhöz képest hosszúkás eszközök. Ezeket szintén alkatrészek és más elemek összeillesztésére alkalmazzák őket. Évszázadokkal ezelőtt is használták, és minden esetben a kovácsok készítették a szegeket. Először csak a 19. századi Angliában kezdtek el elterjedni a szegverő gépek, majd fokozatosan jelent meg Európa többi országában is.

Szeget majdnem mindenhez lehet használni: fától a betonig. Csak a széntartalmuk változó, hiszen a fához használt szeg anyaga lágyabb (0,1% C), a betonhoz használt szeg széntartalma viszont jóval magasabb (0,5%-0,75% C).

A szegeket kalapáccsal, vagy szögbelövő eszköz segítségével juttatják az anyagba.

Szegek leggyakrabban használt fajtái:
bognárszeg
bordázott szeg
huzalszeg
kárpitszeg
palaszeg
zsindelyszeg, stb.

 

Huzalfeszítő

A huzalfeszítő egy feszítőelem, amely egy jobb- és balmenetes orsót kapcsol össze. Ha a feszítőelemet elforgatják, a két orsót vagy eltávolítják (lazítják) egymástól, vagy összehúzzák (megfeszítik). Kapcsolódó része lehet a kampó, a szem, illetve a horog, ezek közül bármelyik elhelyezhető a huzalfeszítő végén. Huzalfeszítővel a legtöbbször zászlórúd feszítéskor, kapuoszlop rögzítésekor, illetve kerítésépítéskor találkozhatunk.

 

Kötélszív

A kötélszív megnöveli egy kötél élettartamát úgy, hogy a visszahajtott drótkötelet nem engedi megtörni, és nem engedi a kapcsolódó részeknek, hogy dörzsöljék a drótkötél szálait. Ha ez a védelem nem történik meg, a kötél idő előtt elkopik, és elszakad. A kötélszorító is ide tartozik, ezzel lehet biztonságosan rögzíteni a visszahajtott drótkötél végét.

 

Egyéb termékek kategórián belül tehát számos terméket megtalál, ami a különböző elemek rögzítéséhez alkalmazható. 

Mindemellett, ha saját kérése vagy egyéni megrendelése van, esetleg rajzos csavar alapján szeretne kötőelemet rendelni, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!